DE KRACHT VAN ROUTE LOB

Route LOB is onderscheidend doordat de student zijn (verder te ontwikkelen) loopbaankwaliteiten ook tijdens een stage of latere baan praktisch kan blijven inzetten. Alle bij het programma behorende digitale tools blijven van hem of haar, waardoor niets aan actualiteit verloren gaat. Daardoor kan Route LOB worden beschouwd als het eerste persoonlijke loopbaan groei document wat studenten niet alleen klaarstoomt voor de arbeidsmarkt, maar hen tevens helpt regisseur te worden van hun eigen loopbaan.

symbolen-lob3
symbolen-lob2
symbolen-lob1
symbolen-lob5
symbolen-lob4

Wat wil ik en waarom wil ik dat? (motievenreflectie)

Wie ben ik en wat kan ik? (capaciteitenrefectie)

Op weg naar BPV en werk (werkexploratie)

Hoe bereik ik dat? (loopbaansturing)

Wie ken ik en hoe leg ik contact? (netwerken)

Naast het Leerboek Route LOB zijn de meest innovatieve digitale tools geïntegreerd in het programma. Deze tools bestaan onder andere uit een eigen professionele profiel website en online videostudio, waar de kwaliteiten van de student (mee te nemen na de studie!) maximaal onder de aandacht kunnen worden gebracht. Bovendien volgt de student zelf zijn progressie, aangezien hij o.a. zijn kwaliteiten in een dashboard kan weergeven.

Een volwassen omgeving, waar de student zelf bepaalt wat hij deelt op het internet. Kwaliteiten, kernwaarden, ervaringen, een interactief portfolio (waar kan worden samengewerkt met de docent), of zelfs een eigen persoonlijke videoboodschap, aan alles is gedacht. CV online bijgewerkt en snel een pdf download doorsturen? Geen probleem, dat wordt automatisch en dynamisch bijgewerkt.de uitgebreide tutorials en autocue helpen de student daarnaast gemakkelijk en snel zonder drempelvrees een overtuigende persoonlijke videoboodschap te maken. Belangrijk & onderscheidend bij het zoeken naar bijv. een stage.