Doorlopende
leerlijn

Loopbaan-route

 

Met onze loopbaan-route (doorlopende leerlijn) leggen leerlingen hun eigen LOB-voortgang vast in hun Online Profielwebsite waaronder hun portfolio. Ook de kwaliteiten, het cv en eventueel video’s worden up-to-date gehouden. Bij de mogelijke (mbo) vervolgopleiding nemen leerlingen en studenten dus gewoon alles mee en gaat niets verloren.

LOB kompas ImpactYou

Hoe werkt de ‘doorlopende leerlijn’?

Leerlingen beginnen hun eerste ‘Expeditie’ met ExpeditieMe. In 4 jaar leren ze de belangrijke competenties en vaardigheden om vervolgens de juiste weg te kiezen voor zichzelf en hun toekomst. Al die tijd leggen ze hun voortgang, werkstukken en ervaringen vast in hun eigen Online Profielwebsite, waarbij uiteraard aandacht is voor het portfolio, de kwaliteiten-ontwikkeling en voor eigentijdse tools zoals videopresentaties .

Via Route LOB – het loopbaanprogramma voor het MBO – vervolgt de leerling zijn weg die leidt naar stage, eerste baan of HBO-opleiding. De student leert zichzelf nog beter kennen, waardoor het ‘uit de comfortzone stappen’ een tweede natuur wordt. We bieden handvaten waardoor studenten zelf de stip op de horizon kunnen zetten en de regie kunnen pakken over hun (gewenste) eigen loopbaan. Ook hier leggen ze alles vast binnen de eigen Online Profielwebsite die al die tijd meereist, ook na de studie!

Online Community. Eerder contact & netwerken met bedrijven door de inzet van een eigen school (branded) Community.
Studenten en bedrijven werken laagdrempelig en effectief aan het opbouwen van een professionele netwerkrelatie en delen een gezamenlijke passie vanuit hun sectorkeuze. Maakt optimaal gebruik van alle huidige multimediale mogelijkheden; delen en bekijken van foto’s & video’s, chatten, organiseren van evenementen, discussiegroepen en blogs.
Met ExpeditieMe en Route LOB als grondslag om actieve deelname en kwaliteitsprofielen te bevorderen. Meer weten hierover? https://impactyoucommunity.nl/