Route LOB – Achtergronden

Een stage, (bij)baan of opdracht vinden is vandaag de dag bijna top sport. Ook al verbeteren de vooruitzichten zich op de arbeidsmarkt en zijn er in sommige sectoren grote tekorten aan goede medewerkers, jou studenten zullen zich nog altijd moeten meten met anderen. Ook voor gewilde stages blijven werkgevers terecht kritisch, dus ook daar gelden dezelfde voorwaarden. Die felbegeerde plek vinden en krijgen de studenten alleen, wanneer ze er écht voor gaan en zichzelf op een onderscheidende manier onder de aandacht weet te brengen.

Traditioneel solliciteren is daarom niet meer van deze tijd. Het is de hoogste tijd voor een vernieuwende aanpak waarbij inhoud bepalend is en solliciteren geen eenrichtingsverkeer. Met Route LOB dagen we jouw studenten maximaal uit om het beste uit zichzelf naar boven te halen en over te brengen op anderen.

Durf jij de uitdaging aan?

Hoe helpen wij jou bij het geven van je loopbaanlessen?

 

Dit leer/werkboek is ontworpen als leidraad voor de Route LOB aanpak. Hiermee volgen je studenten op basis van de 5 Loopbaancompetenties concrete stappen die zonder twijfel zullen leiden tot essentiële inzichten en acties.

Wanneer ze alle stappen uit het boek een eerlijke kans en hun volledige inzet geven, boeken ze  gegarandeerd successen waar ze hun leven lang profijt van zullen hebben. Ze kunnen echt op deze lessen terugvallen. Beschouw het als de routeplanner voor hun geluk door persoonlijk succes!

Het boek helpt je studenten:

 • Niet alleen met het beantwoorden van essentiële vragen zoals: ‘‘Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Wat betekent dat voor een ander?’’, maar gaat ook in op zaken als “tegenslag”, “beïnvloeding door je omgeving”, “weerbaarheid”, “doortastendheid”, “ondernemerschap” en “maatschappelijke betrokkenheid”.
 • Een bewuste eerste indruk te maken en ambities en voortgang in kaart te brengen.
 • Om hun netwerk verder te ontwikkelen en te betrekken bij hun persoonlijke ontwikkelingen.
 • Om hun dromen om te zetten in concrete acties door middel van een makkelijk te volgen stappenplan.
 • Inzicht te krijgen in hun eigen ontwikkeling, zodanig dat zij loopbaan skills effectiever en makkelijker in de maatschappij kunnen gaan toepassen.

Onze aanvullende diensten

 • Training
 • Consultancy
 • Maatwerk
 • Implementatie
 • Gastlessen
 • Workshops

Ons LOB – Route LOB programma aanbod

Route LOB

Omvangrijk Loopbaan studie-leerboek adhv 44 inspirerende lessen. Uitgebreide behandeling van alle loopbaancompetenties en meer!. Veelzijdig Multimediaal Docenten Loopbaanmagazijn. Online omgeving waar alle docentenhandleidingen zijn te vinden; zowel voor de lessen uit het Route LOB-boek, als voor allerlei materiaal ter verdieping en verbreding van de lesstof.

Route LOB +
Digitale Tools

Integrale verwerking van leer- boek en innovatieve digitale Online Profielwebsite met ingebouwde Videostudio, Skills & Ervaringen en Interactief Portfolio. Podium waar vaardigheden en ervaringen samenkomen en worden vastgelegd. Enthousiasmeert studenten te werken aan een professionele presentie t.b.v. stage of de eerste baan.

Losse Digitale
Tools – Verlening

Alle opgedane skills & kwaliteiten op een plek. Met uniek dashboard voor mooie weergave van competenties. Flexibel en veelzijdig interactief portfolio. Alles blijft van de student! Privacy staat bovenaan. Volledig AVG Proof door slimme inzet van individuele keuze mogelijkheden. Veel aandacht voor anoniem of openbaar gegevens delen.

Bestel het Route LOB studieboek nu ook met unieke innovatieve digitale loopbaan tools!

ImpactYou levert haar boeken via Studers en de Lisette Werter Groep. Beide bedrijven zijn toonaangevende leveranciers van educatieve informatiedragers in Nederland aan het Voorgezet en Middelbaar onderwijs. Bestellingen voor de student zijn dus in goede handen!

Route LOB: Loopbaanoriëntatie -en begeleiding: versie 2019-2020. Omvangrijk Loopbaan leerboek adhv 44 inspirerende lessen.

Dit leer/werkboek is ontworpen als leidraad voor de Route LOB aanpak. Hiermee volgen studenten op basis van de 5 Loopbaan competenties concrete stappen die zullen gaan leiden tot essentiële inzichten en acties. Gaat ook in op zaken als “tegenslag”, “beïnvloeding door je omgeving”, “weerbaarheid”, “doortastendheid”, “ondernemerschap” en “maatschappelijke betrokkenheid”.

ISBN: 9789082584813 Prijs: €25 (excl. 9% BTW)

Bestel:

STUDERS_LOGO_RGB-01
maxies logo

Route LOB + alle Digitale Tools: Loopbaanoriëntatie -en begeleiding: versie 2019-2020, inclusief alle digitale portalen.

 • Persoonlijke digitale Loopbaanomgeving/ Profielwebsite
 • Over Mij, Skills & Ervaringen, Interactief Portfolio en Mail Mij. Volgt en legt alle ontwikkelingen van de student vast
 • Eigen videostudio met autocue voor snel opnemen van een persoonlijk pitch
 • Maximaal beveiligd, anoniem of openbaar, de student bepaald.
 • AVG Proof

ISBN:9789082584844 Prijs: €37,50 (excl. 9% BTW)

Bestel:

maxies logo

Verlening licentie – Voor volgende studiejaren. Verleng ook los onze unieke Digitale Tools bestaande uit jouw persoonlijke profielwebsite, Interactief Portfolio en Videostudio met autocue!

Voor gebruik in combinatie met het Route LOB leer/studieboek of als digitale Online Profielwebsite.

Digitale Tools – Verlenging licentie:
Onderdeel van Route LOB leer/studieboek.

Bestaat uit:

 • Persoonlijke digitale Loopbaanomgeving/ Profielwebsite
 • Over Mij, Skills & Ervaringen, Interactief Portfolio en Mail Mij. Volgt en legt alle ontwikkelingen van de student vast
 • Eigen Videostudio met autocue voor snel opnemen van een persoonlijk pitch
 • Maximaal beveiligd, anoniem of openbaar, de student bepaald.
 • AVG Proof

ISBN: 9789082584837
Duur 12 maanden
Prijs: €12,50 (excl. 9% BTW)

Bestel:

maxies logo