Route LOB;

‘Iedere student regisseur eigen loopbaan.’

Route LOB, loopbaanprogramma voor het mbo

Onze leer-en werkboeken zijn ontworpen als leidraad voor de doorlopende leerlijn-aanpak en worden gebruikt in samenhang met ons Talentenpaspoort voorzien van o.a. een interactief portfolio en videostudio. Hiermee volgen de studenten op basis van de 5 Loopbaancompetenties concrete stappen die zonder twijfel zullen leiden tot belangrijke loopbaan inzichten.

Wanneer ze alle stappen uit het boek een eerlijke kans en hun volledige inzet geven, boeken ze successen waar ze hun leven lang profijt van zullen hebben. Ze kunnen echt op deze lessen terugvallen. Beschouw het als de routeplanner voor hun toekomst en loopbaan door persoonlijk succes!

Hoe werkt Route LOB?

Het Route LOB programma bestaat uit het 44 lessen en werkt als leidraad voor de Route LOB aanpak. Samen met het Talentenpaspoort en het online Loopbaanmagazijn kun je ook online aan de slag met Route LOB.

Route LOB helpt bij:

  • een bewuste eerste indruk te maken en ambities en voortgang in kaart te brengen.
  • het beantwoorden van essentiële vragen zoals: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Wat betekent dat voor een ander?
  • omgaan met zaken als tegenslag, beïnvloeding door je omgeving, weerbaarheid, doortastendheid, ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid.
  • het verder ontwikkelen van het netwerk van de studenten en die te betrekken bij hun persoonlijke ontwikkelingen.
  • dromen om te zetten in concrete acties door middel van een makkelijk te volgen stappenplan.
  • inzicht te krijgen in hun eigen ontwikkeling, zodanig dat zij loopbaan skills effectiever en makkelijker in de maatschappij kunnen gaan toepassen.

Wil je meer weten over Route LOB en ben je nieuwsgierig naar hoe het eruit ziet? Klik hier en vraag een gratis demo aan. Je krijgt dan stap voor stap meer inzicht in het programma.

Onderwijspakketten

Hulp nodig bij het samenstellen van de juiste aanpak?
Wij helpen je graag en hebben de mogelijkheden van onze methodes en tools overzichtelijk gemaakt in zes onderwijspakketten. Klik op de knop hieronder om het te bekijken!

Wat anderen zeggen

“Ik vraag me af of het voldoende bekend is bij nieuwe organisaties dat jullie zo flexibel zijn en in staat zijn zó goed in te spelen op de leerbehoefte van de organisatie. Dat staat nergens maar dat is wel jullie kracht.”

Marcel Counotte

Onderwijsadviseur

“Wij zijn de samenwerking met ImpactYou aangegaan omdat wij merkten dat onze studenten steeds meer dingen nodig hebben die wij die wij ze voorheen niet boden. Wij hadden een tijdje geleden een (LOB)-evenement en wat ik daar zag was een theater vol bruisende energie. Het is heel erg leuk om te zien hoe docenten en studenten geënthousiasmeerd raken door het programma en ook meteen al zien wat zij eraan hebben.”

Pieter van de Bent

Opleidingsmanager

“Plotseling vonden de studenten het wél leuk om met LOB aan de slag te gaan. Nadat ze mijn eerste presentatie hadden gezien waarin ik mijzelf voorstelde, wilden ze gelijk zelf aan de slag met het maken van een persoonlijke presentatie. Dit was vóórdat ik de opdracht aan hen had gegeven. Toen dacht ik: ‘kijk dat wil je hebben!”

Sonja Reis

Docent

Onze klanten