ExpeditieMe; ontdek jezelf en geef je eigen loopbaan vorm

ExpeditieMe; loopbaanprogramma voor het vo.

ExpeditieMe voor het vo

Wij zijn trots dat wij ons baanbrekende loopbaanprogramma voor het vo mogen presenteren: ExpeditieMe ‘ontdek jezelf en geef je eigen loopbaan vorm’.

Dit is het eerste LOB-werkboek voor het vo (ook in digitale vorm), waarbij de leerling echt wordt meegenomen op Expeditie op basis van de stappen die de leerling maakt door het boek. Leerlingen worden geprikkeld door de leuke en uitdagende opdrachten die ze tegenkomen op hun Expeditie.

 

Hoe werkt ExpeditieMe?

ExpeditieMe is ontstaan vanuit een toenemende vraag vanuit het voortgezet onderwijs om onze succesvolle LOB-aanpak van het mbo eveneens ‘te vertalen’ naar deze belangrijke groep in het vo. ExpeditieMe neemt leerlingen en hun ‘expeditieleden’ stapsgewijs mee op ontdekkingsreis naar zichzelf, waarvan de bestemming onbekend is. Leerlingen krijgen tools, missies en uitdagingen aangereikt, waarmee ze leren hun eigen expeditie (loopbaan) vorm te geven, met daarin de vijf loopbaancompetenties en 21e-eeuwse vaardigheden verweven. 

De 5 fases die de leerlingen tegenkomen op hun Expeditie zijn:

  • Ik ga op reis en neem mee
  • Ik vertrek en ontdek
  • Ik ervaar en zet door
  • Ik bereik mijn bestemming
  • Ik reis verder

Wil je meer weten over ExpeditieMe en ben je nieuwsgierig naar hoe het eruit ziet? Vul het formulier hiernaast in om een gratis toolkit aan te vragen. Je krijgt dan stap voor stap meer inzicht in de methode. Ook krijg je een paar proeflessen met leshandleidingen om vast uit te proberen met je klas!

 

Wat anderen zeggen

“Ik vraag me af of het voldoende bekend is bij nieuwe organisaties dat jullie zo flexibel zijn en in staat zijn zó goed in te spelen op de leerbehoefte van de organisatie. Dat staat nergens maar dat is wel jullie kracht.”

Marcel Counotte

Onderwijsadviseur

“Wij zijn de samenwerking met ImpactYou aangegaan omdat wij merkten dat onze studenten steeds meer dingen nodig hebben die wij die wij ze voorheen niet boden. Wij hadden een tijdje geleden een (LOB)-evenement en wat ik daar zag was een theater vol bruisende energie. Het is heel erg leuk om te zien hoe docenten en studenten geënthousiasmeerd raken door het programma en ook meteen al zien wat zij eraan hebben.”

Pieter van de Bent

Opleidingsmanager

“Plotseling vonden de studenten het wél leuk om met LOB aan de slag te gaan. Nadat ze mijn eerste presentatie hadden gezien waarin ik mijzelf voorstelde, wilden ze gelijk zelf aan de slag met het maken van een persoonlijke presentatie. Dit was vóórdat ik de opdracht aan hen had gegeven. Toen dacht ik: ‘kijk dat wil je hebben!”

Sonja Reis

Docent

Onze klanten