ExpeditieMe; ontdek jezelf en geef je eigen loopbaan vorm

LOB programma voor leerlingen in het vo

ExpeditieMe; loopbaanprogramma voor het vo.

 

Wij zijn trots dat wij ons baanbrekende loopbaanprogramma voor het vo mogen presenteren: ExpeditieMe ‘ontdek jezelf en geef je eigen loopbaan vorm’.

Dit is het eerste LOB-werkboek voor het vo (ook in digitale vorm), waarbij de leerling echt wordt meegenomen op Expeditie op basis van de stappen die de leerling maakt door het boek. Leerlingen worden geprikkeld door de leuke en uitdagende opdrachten die ze tegenkomen op hun Expeditie.

In 5 fases gaan de leerlingen op reis, om uiteindelijk de top te bereiken met een rugzak vol met loopbaancompetenties en zelfkennis.

 

Wil je meer weten over ExpeditieMe en ben je nieuwsgierig naar hoe het eruit ziet? Klik dan hieronder op ‘Gratis Toolkit’, laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Hoe werkt ExpeditieMe?

ExpeditieMe is ontstaan vanuit een toenemende vraag vanuit het voortgezet onderwijs om onze succesvolle LOB-aanpak van het mbo eveneens ‘te vertalen’ naar deze belangrijke groep in het vo. ExpeditieMe neemt leerlingen en hun ‘expeditieleden’ stapsgewijs mee op ontdekkingsreis naar zichzelf, waarvan de bestemming onbekend is. Leerlingen krijgen tools, missies en uitdagingen aangereikt, waarmee ze leren hun eigen expeditie (loopbaan) vorm te geven, met daarin de vijf loopbaancompetenties en 21e-eeuwse vaardigheden verweven. Daarmee leggen ze een solide en persoonlijke basis voor verdere regie over eigen loopbaan, nu en in de toekomst.

De 5 fases die de leerlingen tegenkomen op hun Expeditie zijn:

  • Ik ga op reis en neem mee
  • Ik vertrek en ontdek
  • Ik ervaar en zet door
  • Ik bereik mijn bestemming
  • Ik reis verder

ExpeditieMe ISBN nummers

ImpactYou levert haar Route LOB-boeken via Studers en de ExpeditieMe-boeken via Van Dijk. Beide bedrijven zijn toonaangevende leveranciers van educatieve informatiedragers in Nederland aan het voorgezet- en middelbaar onderwijs. Bestellingen voor de leerlingen en studenten zijn dus in goede handen!

Klik hiernaast op de titel om door te gaan naar bestellen.

ExpeditieMe vo/vmbo studieboek versie 2020-2021

ExpeditieMe vo/vmbo studieboek digitaal 2020-2021

 

Losse licentie Online Profielwebsite 2020-2021