ExpeditieMe; ontdek jezelf en geef je eigen loopbaan vorm

ExpeditieMe; loopbaanprogramma voor het vo.

ExpeditieMe voor het vo

Met trots presenteren wij ons baanbrekende loopbaanprogramma voor het vo: ExpeditieMe ‘ontdek jezelf en geef je eigen loopbaan vorm’.

Dit is het eerste kant-en-klare, complete LOB-programma voor het vo (ook in digitale vorm beschikbaar), waarbij de leerling écht wordt meegenomen op expeditie aan de hand van de stappen uit het boek. Leerlingen worden geprikkeld door de leuke en uitdagende opdrachten die ze tegenkomen op reis. ExpeditieMe biedt jou als docent extra handvatten om leerlingen te coachen bij hun loopbaanontwikkeling en hun eigen stip aan de horizon te plaatsen.

 

Hoe werkt ExpeditieMe?

Vanwege een toenemende vraag vanuit het voortgezet onderwijs hebben wij onze succesvolle LOB-methode uit het mbo (Route LOB) verder uitgebreid onder de naam ExpeditieMe, ‘ontdek jezelf en geef je eigen loopbaan vorm‘.

ExpeditieMe neemt leerlingen en hun ‘expeditieleden’ stapsgewijs mee op ontdekkingsreis naar zichzelf, waarvan de bestemming onbekend is. Leerlingen krijgen tools, missies en uitdagingen aangereikt, waarmee ze leren hun eigen expeditie (loopbaan) vorm te geven door zelf keuzes te leren maken en eigenaarschap te nemen over hun loopbaanontwikeling en toekomstplannen.

De vijf loopbaancompetenties en 21e-eeuwse vaardigheden zijn in alle opdrachten verweven en herkenbaar gemaakt met vaste kleuren, iconen en zelfs een eigen ExpeditieMe Roadmap.

De 5 fases die de leerlingen tegenkomen tijdens hun expeditie zijn:

  • Ik ga op reis en neem mee
  • Ik vertrek en ontdek
  • Ik ervaar en zet door
  • Ik bereik mijn bestemming
  • Ik reis verder

Wil je meer weten over ExpeditieMe en ben je nieuwsgierig naar hoe het eruit ziet? Klik hier voor een gratis demo. Je krijgt dan stap voor stap meer inzicht in de methode.

 

Onderwijspakketten

Hulp nodig bij het samenstellen van de juiste aanpak?
Wij helpen je graag en hebben de mogelijkheden van onze methodes en tools overzichtelijk gemaakt in zes onderwijspakketten. Klik op de knop hieronder om het te bekijken!

Wat anderen zeggen

“Ik vraag me af of het voldoende bekend is bij nieuwe organisaties dat jullie zo flexibel zijn en in staat zijn zó goed in te spelen op de leerbehoefte van de organisatie. Dat staat nergens maar dat is wel jullie kracht.”

Marcel Counotte

Onderwijsadviseur

“Wij zijn de samenwerking met ImpactYou aangegaan omdat wij merkten dat onze studenten steeds meer dingen nodig hebben die wij die wij ze voorheen niet boden. Wij hadden een tijdje geleden een (LOB)-evenement en wat ik daar zag was een theater vol bruisende energie. Het is heel erg leuk om te zien hoe docenten en studenten geënthousiasmeerd raken door het programma en ook meteen al zien wat zij eraan hebben.”

Pieter van de Bent

Opleidingsmanager

“Plotseling vonden de studenten het wél leuk om met LOB aan de slag te gaan. Nadat ze mijn eerste presentatie hadden gezien waarin ik mijzelf voorstelde, wilden ze gelijk zelf aan de slag met het maken van een persoonlijke presentatie. Dit was vóórdat ik de opdracht aan hen had gegeven. Toen dacht ik: ‘kijk dat wil je hebben!”

Sonja Reis

Docent

Onze klanten