Methodes

De kracht van onze methodes

Onze methodes zijn onderscheidend doordat ze zijn ontwikkeld om eigenaarschap bij leerlingen en studenten te vergroten. De thema’s, onderwerpen, en afwisselende werkvormen bieden maximale keuzevrijheid en ruimte voor differentiatie. We bieden de voordelen van werken met de structuur en houvast die je gewend bent van een methode, mét daarbij ruimte voor LOB op maat. Zo kun jij als docent jouw leerlingen en studenten op hun eigen tempo, ‘niveau’ en vanuit interesse activeren om gemotiveerd met hun eigen loopbaanontwikkeling aan de slag te gaan. 

Onze methodes zijn uniek door de koppeling met verschillende digitale tools waarmee de verbinding met de stage- en arbeidsmarkt wordt gelegd. Hiermee geef je verdere betekenis aan LOB en help je jouw leerlingen/studenten hun unieke kwaliteiten zichtbaar te maken in relatie tot het beroepenveld. Deze tools zijn en blijven van de leerling/student en faciliteren een doorlopende leerlijn.

ExpeditieMe voor het vo

ExpeditieMe (vo)

ExpeditieMe is onderscheidend doordat het een volledig LOB-programma is voor het vmbo jaar 1 t/m 4; een doorlopende leerlijn van onderbouw t/m bovenbouw én de overstap na het diploma. Een combinatie van ‘offline’ en ‘online’ werken.

Route LOB voor het MBO

Route LOB (mbo)

Route LOB is onderscheidend doordat de student zijn (verder te ontwikkelen) loopbaankwaliteiten ook tijdens een stage of latere baan praktisch kan blijven inzetten. Alle bij het programma behorende digitale tools blijven van hem of haar, waardoor niets aan actualiteit verloren gaat.

Impactyou en Motile

Digitaal en Interactief LOB

Alle LOB-methodes van ImpactYou én aanvullende materialen onder één dak in een activerende digitale omgeving.

De structuur van een methode, gecombineerd met eigen materiaal, en maatwerk on-demand bieden de ultieme combinatie. Maximale differentiatiemogelijkheden voor jou en je klas. Gratis voor docenten, geen verborgen kosten.

Onderwijspakketten

Hulp nodig bij het samenstellen van de juiste aanpak?
Wij helpen je graag en hebben de mogelijkheden van onze methodes en tools overzichtelijk gemaakt in zes onderwijspakketten.
Klik op de knop hieronder om het te bekijken!

Wat anderen zeggen

“Ik vraag me af of het voldoende bekend is bij nieuwe organisaties dat jullie zo flexibel zijn en in staat zijn zó goed in te spelen op de leerbehoefte van de organisatie. Dat staat nergens maar dat is wel jullie kracht.”

Marcel Counotte

Onderwijsadviseur

“Wij zijn de samenwerking met ImpactYou aangegaan omdat wij merkten dat onze studenten steeds meer dingen nodig hebben die wij die wij ze voorheen niet boden. Wij hadden een tijdje geleden een (LOB)-evenement en wat ik daar zag was een theater vol bruisende energie. Het is heel erg leuk om te zien hoe docenten en studenten geënthousiasmeerd raken door het programma en ook meteen al zien wat zij eraan hebben.”

Pieter van de Bent

Opleidingsmanager

“Plotseling vonden de studenten het wél leuk om met LOB aan de slag te gaan. Nadat ze mijn eerste presentatie hadden gezien waarin ik mijzelf voorstelde, wilden ze gelijk zelf aan de slag met het maken van een persoonlijke presentatie. Dit was vóórdat ik de opdracht aan hen had gegeven. Toen dacht ik: ‘kijk dat wil je hebben!”

Sonja Reis

Docent