Download hier onze gratis lesbrief over ‘videosolliciteren’.

Steeds meer bedrijven laten kandidaten bij sollicitaties een video insturen. Een videosollicitatie zorgt ervoor dat de werkgever of het stagebedrijf de kandidaat al een beetje leert kennen. Het kan vooroordelen wegnemen. Het helpt ook bij het tegengaan van stage- en arbeidsdiscriminatie; het ongelijk behandelen of achterstellen van een bepaalde groep mensen op basis van bepaalde zeer uiteenlopende kenmerken, zoals afkomst, sekse, leeftijd, religie of geaardheid.

Maar hoe maak je een professionele videoboodschap? En hoe houd je het kort en bondig? Gewoon doen is het advies! Laat zien wie jij bent. Tijdens deze les leren studenten over positief tegengaan van vooroordelen en hoe ze een sollicitatiepitch maken over zichzelf.

Deze lesbrief past bij de competentiecategorie ‘Werkexploratie’.

Wij maken het voor iedereen een stuk laagdrempeliger door middel van een eigen Online Videostudio met ingebouwde autocue. Meer weten? Ga naar https://impactyou.nl/online-videostudio/

Vergeet je niet hiernaast aan te melden voor meer leuke tips, zodat wij je op de hoogte kunnen houden van de meest recente ontwikkelingen en gratis lesbrieven.