Thuiswerken is een dingetje, vind ik. Als je ooit gekozen hebt voor lesgeven, heb je niet gekozen om dat van achter je laptop te doen. Toch moet het nu nog eventjes, zodat we dadelijk allemaal weer met een goed humeur en veilig samen naar school kunnen.

Het alfabet heeft 26 letters, als taaldocent houd je van die gekke dingen ;). Die ga ik dus gebruiken vandaag om jullie te laten zien wat ik allemaal mis.
Student A die altijd vroeger op school is dan ik, die al klaar zit met een lach op zijn gezicht. Of juist student B, die ook al vroeg is, maar puur omdat zijn bus maar 1 keer per uur rijdt. Student C die opstartproblemen heeft en wacht tot we hem de vierde keer hebben mogen herinneren dat zijn jas nog uit moet en student D die midden in de winter met een T-shirt zit, omdat hij het zo warm heeft.
E heeft het niet zo gezellig thuis en blijft na de les altijd even hangen om te vertellen of F en G die je nooit afzonderlijk van elkaar ziet, omdat ze gewoon ongeveer aan elkaar geplakt zitten.
Student H heeft wat moeite met regels en autoriteit, dus die gaat wel vaker tegen je in, terwijl student I dan hard zucht in de les omdat hij gewoon verder wil.
Student J heeft een leuke naam om grapjes mee te maken en student K maakt grapjes over zijn afkomst (gelukkig mag ik meedoen 😉 ). Student L zit nog langer op deze school dan dat ik er werk en hij vindt het leuk als ik hem vraag nu eens eindelijk te gaan. Student M is niet zo blij met mij, want ik ben voor hem te druk en N vindt mijn grapjes helemaal niet grappig. O heeft enorm veel last van dyslectie en is daarnaast ook heel bang daardoor lage punten te scoren. Student P is dat juist niet, hij vindt dat hij gewoon op het hbo zou moeten zitten. Van student Q vragen we ons af of ICT zijn richting wel is, terwijl student R een echte ICT’er is en het ver kan gaan schoppen.
En als we dan gaan kijken naar student S die klaar is voor zijn laatste examens, zien we daarnaast zijn beste vriend student T die juist al 2 keer te laat is gekomen bij examens. Ik mis ook zeker student U, die wil het liefst in de pauze samen koffiedrinken & student W kijkt graag dezelfde series en geeft alvast de spoilers voor de nieuwste aflevering.
En thuis gaat dat verder hoor, want student X werkt in de supermarkt waar ik boodschappen doe en stelt dan zijn vragen die hij nog niet heeft gesteld (heerlijk op de zaterdag). Het kan altijd erger, want student Y mailt het liefst rond 2 uur in de nacht en student Z heeft als een van de enige studenten mijn privénummer zodat ze altijd kan bellen als er iets is.

Dit mis ik, snappen jullie nu waarom ik graag terug naar school ga?

 

 

 

 

 

 

 

Eva Wagemans is docente aan het VISTA college in Heerlen. Het zuiden van Nederland staat niet alleen garant voor beter weer (haha), maar ook voor leuke studenten. Als docent Engels, Nederlands en burgerschap probeert ze de studenten van de ICT-afdeling communicatiever en wereldwijzer te maken. Mocht dat niet lukken, dan hebben ze tenminste een uur gelachen (al kan ze ook wel streng zijn).